Rust in je hoofd krijgen

 

Stress, trauma’s en bijvoorbeeld angsten laten het hoofd van jouw kind volstromen met negatieve gedachten. Op een gegeven moment loopt het emmertje over en loopt jouw kind vast. Ruzies, huilbuien en bijvoorbeeld gevoelens van onmacht zijn vaak het gevolg. Ook bij jullie als ouders en overige gezinsleden laat dit zijn sporen na. Herkenbaar? Ik druk op de uitknop van de piekergedachten en breng het hoofd van jouw kind weer tot rust. Rust in je hoofd krijgen dus! Dit doe ik onder andere door het visueel maken van de planning van jouw kind en met behulp van verschillende ontspanningstechnieken.

Onrust in het hoofd oplossen?

Misschien zie je bepaald gedrag bij jouw kind, maar heb je geen idee waarom dit zo is. Nou, kinderen krijgen bij een vol hoofd te maken met verschillende dingen. Te denken valt aan:

  • Concentratieproblemen
  • Een vol hoofd
  • Slaapproblemen
  • Leerproblemen
  • De lat te hoog leggen
  • Niet meer aan je eigen beeld voldoen
  • Gebrek aan zelfvertrouwen
  • Angsten
  • Trauma’s

Dit is slechts een kleine opsomming van de dingen die ik dagelijks zie, hoor en voel in mijn praktijk. Stel gerust jouw vraag!

Rust in mijn hoofd krijgen

Rust creëer ik door het bieden van orde en structuur. Sommige kinderen hebben meer behoefte aan structuur dan andere kinderen. Ook thuis merk ik dit bij mijn kinderen. De planning moet duidelijk zijn en mag niet afwijken. Wijkt de planning dan toch eens af, omdat de school plotseling dicht besluit te gaan? Dan hebben we de poppen aan het dansen. Mijn kinderen worden onrustig en hebben last van de wisselende dagindeling. Door de planning visueel te maken, breng ik structuur in de dag van mijn kind.

Structuur en rust in je hoofd krijgen door pictogrammen

Hoe ik de planning visualiseer en rust in het hoofd van mijn kind breng? Te denken valt aan pictogrammen die ik makkelijk op de koelkast plak. Stel je bijvoorbeeld voor dat jouw kind op een bepaald tijdstip een appel moet eten. Door een plaatje met een specifieke tijd op de koelkast te plakken, weet je kind waar het aan toe is. Zo creëer je rust door de visuele planning gelijk neer te zetten.

Het gebruik van pictogrammen is een voorbeeld om rust te creëren, maar bij een goede dagindeling komt meer kijken. Denk bijvoorbeeld aan een kalender of een agenda met tijdsblokken. Neem direct contact op om meer te leren over het visueel maken van de planning.

Ontspanningstechnieken rust in mijn hoofd

Door verschillende technieken toe te passen, creëer ik rust in het hoofd van jouw kind. Welke gedachtes dwalen doelloos rond in het brein van jouw kind? Ik vertel het kind dat het niet alle gedachten hoeft te bewaren, maar deze gedachten van zich af mag zetten. Dit kan met wandelen, speciale technieken, schrijven of door het op te bergen in een ‘laatje’ in zijn/haar hoofd. Het is goed dat jij als ouder bij de sessie aanwezig bent. Zo doen jullie het samen en begeleid je jouw kind naar rust in het hoofd.

Rust in je hoofd online trajecten

In mijn online trajecten leert jouw kind stapsgewijs meer rust in het hoofd te krijgen. Ook help ik tijdens deze sessies met het opbouwen van een visuele planning. Ontdek de kracht van een opgeruimd hoofd!

Misschien ben je ook geïnteresseerd in...