MatriX

Neem de regie over je eigen leven terug door je eigen hoofd zelf te regisseren!

Schaf je een online training aan?
Gebruik kortingscode: ‘ericakoers’ voor korting!

Mijn MatriXnummer: 114063

Wat is MatriX?

Ingrid Stoop is de grondlegger van De MatriXmethode, een gesprekstechniek en een vorm van zelfcoaching, waarmee je de regie over je leven terug pakt. Niet het probleem staat centraal, maar de gevoelens die het bij jou oproept. Je hoeft zelfs niet eens te vertellen wat het probleem is.

Ik leer je – als gecertificeerd MatriXpractitioner – stapsgewijs hoe je deze gevoelens onder ogen komt. Dit doe ik door vragen te stellen over de beleving: een plaatje, geluid, gevoel of een gedachte. De rest doe je helemaal zelf.

Is MatriX iets voor jou?

MatriX is effectief voor iedereen met een hulpvraag. Door vragen te stellen en de persoonlijke beleving te visualiseren, wordt de zelfredzaamheid vergroot. Hierdoor leer je mentale problemen oplossen en voorkomen.

Veel voorkomende problematieken die met MatriX kunnen worden behandeld staan hier opgesomd, maar je mag elke vraag aan me voorleggen.

Bij enkelvoudige problemen zijn er vaak maar 1 tot 3 sessies nodig om zelfstandig verder te kunnen.

Hieronder lees je welke MatriX-sessies ik aanbied. Of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

MatriXmethode logo

MatriX is o.a. effectief bij:

Een vol hoofd

Iedereen heeft zijn eigen manier van opruimen. Fysiek, maar ook mentaal. Vergelijk de geest eens met een boekenkast. Een goede opslagplek voor informatie van a tot z, maar soms is die informatie even niet juist geordend.

Worden boeken op de verkeerde plek teruggezet, stapelen problemen zich op en kan je herinneringen niet meer terug vinden. Er kan echt even niets meer bij! De kast puilt uit. Gevoelens van onrust, piekeren, weinig zelfvertrouwen en concentratieproblemen zijn het gevolg. En in het uiterste geval kan het zelfs tot een depressie of burn-out leiden.

MatriXcoaching helpt je om een vol hoofd op te ruimen. Op jouw manier, op jouw plek. Zodat jij de regie houdt over de informatie die je op hebt opgeslagen en nog op gaat slaan. Zo weet jij altijd waar je jouw informatie terug kunt vinden.

Of dat nu het alfabet, gevoelens, school- of werkgerelateerde onderwerpen zijn – jij bepaalt wat er met de informatie gebeurt. In een manier die voor jou werkt en waardoor jij weer lekker in je vel zit.

Leren HOE te leren

MatriX kan ook specifiek worden toegepast bij leerproblemen. Extra focus voor dromers, die telkens weer verdwalen in inspirerende hersenspinsels. Die de oriëntatie in hun hoofd kwijt zijn en de vertaalslag van het opslaan van nieuwe informatie – om welke reden dan ook – even niet kunnen maken.

Ik leer je handige strategieën en ezelsbruggetjes om informatie inzichtelijk te maken voor jezelf en om het vervolgens slim te ordenen. Technieken die je na de training zelf toepast.

Omdat de MatriXmethode een gesprekstechniek is die zelfcoaching stimuleert, is de aanpak zeer persoonlijk. De inhoud wordt afgestemd op jouw leerproblemen. Concrete voorbeelden zijn het alfabet, het automatiseren van de tafels maar ook dyslexie en dyscalculie.

Emotionele problemen

We kennen allemaal de spreekwoordelijke emmer. Door de jaren heen stijgt het waterpeil. Tot onze negatieve emoties de rand bereiken en de overstroming die volgt niet meer te overzien is.

Gevoelens van onmacht, onzekerheid en kwaadheid tot gevolg. De MatriXmethode helpt je om negatieve herinneringen – en de emoties die hierbij komen kijken – om te zetten in neutrale/positieve gevoelens.

Pak diepgewortelde, onverwerkte emoties aan en kom je innerlijke angsten onder ogen. Ook hier leer ik je de oefeningen adopteren als ‘a way of life’, zodat je die in de toekomst zelf kan toepassen.

MatriXmethode

Misschien ben je ook geïnteresseerd in...