Hypnose

Het onderbewustzijn als helende hand om emoties bij de wortel aan te pakken.

Wat is Hypnose?

“Hyp·no·se (de; v) – een kunstmatig opgewekte trance, gekenmerkt door verhoogde vatbaarheid voor suggestie.” Oftewel: het onderbewustzijn als helende hand om diepgewortelde emoties en aanverwante problematiek bij de wortel aan te pakken. Voor een transformatie van je fysieke en mentale gezondheid.

Heb je weleens ervaren dat je tijdens het autorijden ineens al een stuk verder was dan je dacht, mensen die tegen je praten en je hoort en ziet niks omdat je aan het dagdromen bent? Eigenlijk ben je dan gewoon in hypnose. Als professioneel hypnotherapeut kan ik je bij verschillende hulpvragen begeleiden met hypnose.

Is Hypnose iets voor jou?

Sta je ervoor open om naar je onderbewustzijn te gaan en problemen bij de bron aan te pakken? Dan is hypnose iets voor jou!

Hypnose richt zich voornamelijk op onverwerkt leed. Trauma’s met een aanwijsbare oorzaak, die we terugvinden op oude, verstofte pagina’s in ons geheugen.

Samen gaan we terug, om de gevoelens die je hier in het verleden bij hebt ervaren om te zetten in nieuwe positieve gedachten. Meer informatie?

Hypnose is o.a. effectief bij:

Angsten en Fobieën

Met de fast phobia-techniek leer je – zoals de naam al zegt – om snel over een angst of fobie heen te komen. Als je ergens zonder reële reden bang voor bent en je hetgeen waar je angst voor voelt groter maakt dan het daadwerkelijk is. Een spinnenfobie bijvoorbeeld, claustrofobie of hoogtevrees.

Angst zelf is niet verkeerd. Het is een natuurlijke reactie van het lichaam, die zegt dat je in actie moet komen. Je moet gevaar bestrijden of juist ervoor wegrennen.

Denk maar eens aan de situatie waarin een wandelaar bijna tegen een auto aanloopt, omdat hij druk met zijn mobieltje in de weer is en de automobilist maar net op tijd kan remmen. In zo’n geval is de schrikreactie van de automobilist juist goed.

Met fast phobia-therapie leer je om in helikopterview naar deze angstgevoelens te kijken en om op die manier zelf te ervaren hoe reëel ze werkelijk zijn.

Trauma's, PTSS en regressie

Gebruik je verleden niet als hangmat, maar als springplank! Problemen die je in het alledaagse ervaart, vinden vaak hun oorsprong in het verleden. Zwarte pagina’s waarnaar je nooit meer hebt terug gebladerd.

Regressietherapie is een moderne en doeltreffende methode, waarmee je met of zónder hypnose toegang geeft tot je onderbewustzijn. Door het verleden opnieuw te beleven, kunnen uiteenlopende problemen worden verwerkt. Angsten, trauma’s, PTSS, stress en tekenen van een burn-out.

Deze problematiek kan zowel lichamelijk, psychisch als emotioneel zijn. Via het onderbewustzijn gaan we op zoek naar de diepere oorzaak en met deze inzichten pakken we het probleem aan bij de bron.

Misschien ben je ook geïnteresseerd in...