Clownsgedrag en gewenste antwoorden deel 1

groei kinderen dmv kinderhypnose

En daar sta je dan. Je hebt het zoveelste intakegesprek gehad met een specialist en weer wordt er niet geluisterd naar jou en je 6 jarige zoon. Terwijl je naar hem kijkt voel je de pijn die hij voelt. Het gaat door merg en been. Hij heeft zojuist duidelijk gezegd wat het probleem is en toch zit die ander daar aan de andere kant van de tafel je met een strak gezicht zonder emoties aan te staren. Zonder echt te kijken wat er zich voor haar afspeelt.

Terwijl je kind naast jou steeds meer in zichzelf keert hoor je een stem die door je moederhart snijdt. “Dit kan het probleem niet zijn. Ik heb  geleerd dat als jij zegt wat er aan de hand is, er nog veel meer dingen een probleem zijn! Zo simpel als jij het maakt is het dus niet.” Je zoontje duikt steeds verder weg in de stoel. Hij probeert nog te mompelen dat het niet zo is. Maar er wordt net zolang door gehamerd tot dit punt ook een probleem is. Jullie weten het ondertussen al. Er wordt weer niet geluisterd. De meningen zij al gevormd en daar moeten jullie het mee doen.

Een uurtje later staan jullie buiten. Beiden onthutst dat iemand die zo lang al met kinderen werkt niet heeft geluisterd naar wat een kind te vertellen heeft. Niet heeft geluisterd naar een kind die heel duidelijk onder woorden kan brengen wat het echte probleem nou is. Niet kijkt naar jouw kind die ondertussen steeds meer verstard is elke keer wanneer er tegen hem werd gezegd dat hij het fout had. Er niet op lettend dat jouw kind niet steeds opnieuw het verhaal wil vertellen omdat het teveel pijn doet om dit steeds opnieuw te moeten beleven.

“Je hele gezin gaat onder dit trauma gebukt.”

Maar jij moet door. Je hebt geen keuze. Je hele gezin gaat onder dit trauma gebukt. Je man, jullie andere drie kinderen en jij. Iedereen die op zijn tenen loopt om je zoontje te sparen. Woorden die niet uitgesproken kunnen worden of er ontploffen bommetjes. En al voel je diep in je hart dat dit niet de juiste route is. Je zet door en pept je kind op. Nog even en het is achter de rug en dan kun je weer verder met je leven en met alles wat er in je korte leven is gebeurd.

Weer is je vertrouwen geschaad. Iets wat je al vele malen in je leven hebt meegemaakt. De tranen die in je ogen prikken veeg je snel weg. Vanaf nu gaat alles anders als je maar doorzet.

“Het clownsmasker is opgezet.”

De week erop zit je weer met je kind voor de specialist. De behandeling gaat starten. Je kind heeft zijn clownsmasker opgezet. Elk woord dat uit zijn mond komt lijkt wel van een andere planeet te komen. Jouw moederhart huilt. Je kind is veranderd en niemand die het ziet of opmerkt. En al geef jij het aan, er wordt niet naar jou geluisterd. Jij bent overbezorgd. Jij ziet dingen die er niet zijn. Jouw gevoel heeft het mis en de specialist is de enige die het goed heeft. Zij heeft er immers voor gestudeerd.

“De gewenste antwoorden.”

Tien weken en tien behandelingen verder en je kind lijkt steeds verder af te dwalen. Jouw eens zo vrolijke ventje is veranderd. En waar het hem in zit? Je kunt je vinger er niet op leggen. Maar hij is veranderd.

En dan weet je het. En het maakt niet uit in welke situatie het is, jouw overgevoelige ventje is veranderd in een robot die alleen nog de gewenste antwoorden geeft. Wil je links horen, dan zegt hij links. Wil je rechts horen dan krijg je dat. Maar zijn gevoel… daar kom je niet meer bij. Het verhaal is afgesloten. Als een kluis waar de sleutel en de cijfercombinatie van zijn verdwenen.

“Kijk en luister naar mijn zoon!!!”

Jij staat er bij en roep zo hard je kan. “Help me dan! Kijk en luister naar mijn zoon!!!” Ondertussen huilt je moederhart. Zo zou het niet moeten gaan. Hij is jouw alles. Jouw liefde, jouw leven en jouw bloed.

Na de tien sessies stoppen jullie. Het gevoel dat jouw zoon elke sessie steeds verder weg lijkt te drijven is jouw reden om niet meer verder te gaan. En de specialist? Die is in de 7e hemel. Zij heeft het probleem opgelost. Maar ze ziet hem niet. Ze ziet alleen de cijfertjes. Welke dat zijn weet jij niet. Maar jouw kind is er 1 van.

Lees volgende week het vervolg op dit deel in Clownsgedrag en gewenste antwoorden deel 2.

Laat je in een reactie weten wat je van mijn blog vind? Dat zou ik erg leuk vinden.

Wil je zelf ook je kind verder helpen? Neem dan contact met me op of boek een afspraak op www.regieopkoers.nl/reserveer/.

Volg je me ook op www.facebook.com/regieopkoers, www.linkedin.com/in/ericakoers en www.instagram.com/regie_op_koers?

Deel dit artikel

4 gedachten over “Clownsgedrag en gewenste antwoorden deel 1”

  1. Wauw. Ik wil nu gewoon weten hoe het met het zoontje van 6 is afgelopen. wat er in hemelsnaam met het jochie aan de hand is

Reacties zijn gesloten.