Blog

ASS/Autisme

ASS/autisme bij meiden

ASS/Autisme bij meiden. Vaak wordt het niet (h)erkent. Maar welke kenmerken zijn er en hoe kun jij je dochter helpen?

Lees Meer »
Kind mantelzorger
ADD/ADHD

Je kind als mantelzorger

Je kind gilt, is druk en trekt alle aandacht. Maar ergens merk je dat er iets veranderd is. Je andere kind reageert en doet anders. Hoe merk je dat je kind mantelzorger is geworden en wat kun je doen als het om jouw kind gaat?

Lees Meer »
Blog-Nachtmerries-en-vrolijke-hengsten
Kinderen

Van nachtmerries naar vrolijke hengsten

Een adoptievader wil voor zijn zoon sessies kinderhypnose omdat zijn zoon niet meer slaapt omdat hij bang is dat hij nachtmerries krijgt. Hij ondergaat de eerste sessie. Een sessie die de reden van de nachtmerries bloot gaat leggen.

Lees Meer »
Helende verhalen
Kinderen

Heksje Boemtida en het verdriet

Heksje Boemtida is verdrietig. Haar beste vriendinnetje gaat verhuizen.
Samen met haar beste vriendinnetje Feline gaat ze herinneringen maken. Maar hoe??? Lees snel verder.

Lees Meer »
En toen was het tijd om afscheid te nemen
Hypnose

En toen was het tijd om afscheid te nemen van ons huisdier

Het kan niet. Het mag niet. Het is nog niet zover. Alles schreeuwt in me. Ik wil nog geen afscheid nemen. Hij is er nog te kort. Maar in mijn onderbuik weet ik al dat het tijd is om afscheid te nemen. Maar hoe vertel ik aan mijn kinderen dat ze afscheid moeten nemen van iemand die hun dierbaar is. Hoe vertel ik het ze terwijl mijn eigen verdriet ook zo groot is. Het is bijna niet te doen.

Lees Meer »
ADHD-Duracell-konijn
Hypnose

Het Duracell-konijn met ADHD

Meningen en opmerkingen over ADHD van anderen over je kind komen binnen. Je kind lijkt op het Duracell-konijn. Maar ze is goed zoals ze is. Met Kinderhypnose veranderen we de dingen. En je kind? Die vind haar rust weer terug.

Lees Meer »
Autisme
Hypnose

Stempels en keurmerken

Je kind heeft een diagnose gekregen voor zijn gedrag: autisme. Maar het voelt niet goed. Je onderbuikgevoel zegt dat het wat anders is. Het stempel autisme dat is gegeven lijkt meer op autistisch gedrag. Zijn drang naar structuur, regelmaat en duidelijkheid. Maar of het klopt?

Lees Meer »
groei kinderen dmv kinderhypnose
Hypnose

Clownsgedrag en gewenste antwoorden deel 2

Jaren later zit je weer bij de hulpverlening omdat het niet meer gaat. Het vertrouwen in de hulpverlening is weg. Ineens is er iemand die wel luistert en ziet wat er nodig is. Zonder dat je kind zijn verhaal moet zeggen verandert hij voor je ogen. Je bent op de weg terug.

Met tips voor als je ook in deze situatie zit.

Lees Meer »