Kinderhypnose

Kinderhypnose… Als je naar het woord kijkt lijkt het alleen te gaan over een kind. Een kind dat hulp nodig heeft omdat er iets in zijn of haar leven is gebeurd wat niet fijn is en opgelost moet worden. Dat met behulp van hypnose de regie over zijn of haar leven weer terug krijgt en het leven kan leiden wat hij altijd wil. Hij door een aantal sessies weer kan groeien en tot volle bloei kan komen. Hoe gaaf is dat! Zo dacht ik er ook over toen ik me opgaf voor de Masterclass Kinderhypnose. Nooit gedacht dat ik er zo naast zou zitten.

Bij de vraag of ik in een demo wilde gaf ik me gelijk op. Mijn dochter van 11, in vele dingen een exacte kopie van mij, wilde ik meer zelfvertrouwen meegeven. Zowel in doen en laten lijkt ze op me. Bang hoe anderen over haar denken. Bang om te falen. De lat te hoog leggen om aan de norm, door haar zelf opgelegd, te voldoen. Hoe herkenbaar. Ik was net zo. Hoe mooi is het dan om door zelf te veranderen haar te laten veranderen. Hoe dat in zijn werk zou gaan? Ik wist het niet. Maar voor mijn kinderen heb ik alles over, ga ik door het vuur.

Een lijst met vragen kwam op me af. Dingen die gebeurden nog voor de zwangerschap. Allerlei vragen over hoe mijn zwangerschap en bevalling was verlopen. De eerste twee jaar van haar leven. Even stond ik te tollen op mijn benen. Wat heeft dit er nou mee te maken?!? Eigenlijk heel erg veel.

Wist jij dat baby’s vanaf de conceptie al bewustwording hebben op cellulair niveau? Naarmate de foetus groeit en het centrale zenuwstelsel en de hersenen ontwikkelen, de baby de relatie met zijn moeder begint te ervaren? Alles wat de moeder doet en ervaart krijgt het kindje in wording mee.

Niet alleen de lucht die ingeademd wordt of de dingen die de moeder eet en drinkt. Ook de emoties komen binnen. Of het nu het gelukshormoon is die via de placenta binnenkomt, of het stresshormoon. Alles komt binnen zodra de moeder deze hormonen aanmaakt. Hoe ver de zwangerschap ook is, hij of zij zal precies ervaren wat de moeder ook voelt.

Tel daar nog eens de dingen bij op die ze dagelijks zelf meemaken vanaf het moment dat ze geboren zijn. De ontdekkingsreis van het kind vol met leuke, grappige, nare en verdrietige momenten. De cocktail van de start van het leven is gemaakt. De emoties en hoe hiermee om te gaan. De gevoelens die je bewust en onbewust hebt meegegeven aan je kind. Het is allemaal vastgelegd in het onderbewuste.

Terwijl ik de vragenlijst voor mijn dochter invulde merkte ik dat er veel emoties omhoog kwamen. Dingen waarvan ik dacht dat ik ze al lang verwerkt had. Dingen zelfs van onze zonen. Bewust heb ik alles weggestopt. Zo diep als ik kon om het niet steeds te voelen. Nu kwam het weer boven. Het verdriet, de frustratie, de machteloosheid die ik in die periodes heb ervaren. Het was er allemaal. Uiteindelijk stuur ik drie formulieren in. Voor elk van mijn kind één. Ondanks de pijn merk ik dat er dingen in gang gezet zijn. Het mag er zijn. Laat het maar komen.

Wat een geluk heb ik dat ik voor de demo uitgekozen wordt. De eerste sessie start. Ik neem plaats in de stoel. De stoel van verandering. De stoel waar alle veranderingen plaats zullen vinden. Maar niet de situatie van mijn dochter. We beginnen bij het begin. Het begin van mijn nieuwe rol als moeder toen onze oudste zoon werd geboren. De grond waarop het fundament van mijn rol in het ouderschap is gebouwd.

De vragenlijst die ik had ingevuld wordt nogmaals doorgenomen. Situaties schieten me weer te binnen. Sommige punten worden waar nodig verder aangevuld met mijn verhaal. Voor ik er erg in heb is er bijna een uur voorbij. Een uur waarin nog meer in gang is gezet en ik blij ben even een pauze te kunnen nemen.

De 2e sessie begint na een korte pauze. Onder hypnose beleef ik nogmaals de periode voor de zwangerschap waarin verschillende dingen mijn leven op de kop hebben gezet. De misselijkheid tijdens mijn gehele zwangerschap en de vele mensen die in diezelfde periode zijn overleden. De bevalling die als een razende tekeer ging zodat ik niet op adem kon komen. Onze zoon die zich ineens toch sneller aandiende waardoor mijn eigen vriend me niet kon helpen. De knip die gezet werd. De hechtingen die irriteerden.

Artsen die niet geloofden dat onze zoon een koemelkallergie had. Uiteindelijk, na ruim 3 maanden ellende, hij toch de diagnose zeer ernstige koemelkallergie kreeg. De start van zijn ziekenhuistrauma rond zijn 2e verjaardag. Mijn emoties gieren door mijn lichaam terwijl ik deze momenten opnieuw beleef. Dan is het stil. De wereld lijkt even niet meer te bewegen.

Nogmaals mag ik al die jaren opnieuw beleven. Dit keer op de manier dat ik het had willen hebben. Precies zoals ik het graag zou hebben gehad. Terwijl ik het op mijn manier beleef voel ik me steeds warmer worden. Verdriet glijdt van me af. Geluk, trots en een diepe liefde vullen elke cel van mijn lichaam. Het lijkt of ik zweef. Voor lange tijd heb ik het gevoel in een bubbel te leven waarin alles langs me heen glijdt. Ik heb het gevoel dat alles is veranderd. Wat het is, daar kan ik mijn vinger niet op leggen. Maar het voelt goed. Zo enorm goed.

’s Avonds thuis vertel ik niks over de demo. Ik wil ze zelf laten ervaren hoe de dingen zijn veranderd. Lang hoef ik niet te wachten. Op zijn slaapkamer is mijn oudste huiswerk aan het maken. Ineens draait hij zich om, begint te lachen en zegt: “Alles is anders geworden, hé!” Zo uit het niets zonder enige aanleiding. Maar het klopt. Wat hij voelt, zo voel ik het ook. Alles is nu zoals ik het wilde.

De situatie op zich is niet veranderd. Ik weet nog steeds wat er is gebeurd. Maar het gevoel is wel anders. Ik sta er anders in. Niet meer de pijn, het verdriet en de onmacht. Alleen nog maar geluk, trots en een diepe liefde voor de dierbaren om me heen. Ik heb vleugels gekregen. Mijn zoon is gegroeid. Hij is geen jongen meer. Hij is ineens een stoere, zelfverzekerde puber die op weg is om een stabiele man te worden. Alleen omdat ik ben veranderd. Kinderhypnose… Hoe mooi is dat!

Ik vind het leuk om te lezen wat je van mijn blog vind. Laat je me dit in een reactie hieronder weten? Dat zou ik erg leuk vinden.

Wil je zelf ook je kind verder helpen? Neem dan contact met me op of boek een afspraak op www.regieopkoers.nl/.

Volg je me ook op www.facebook.com/regieopkoers, www.linkedin.com/in/ericakoers en www.instagram.com/regie_op_koers?

Deel dit artikel

16 gedachten over “Kinderhypnose”

 1. Prachtig verwoord Erica. Topper ben je. Heb je voor de andere kinderen ook al de hechtingssessie doorlopen?

  • Bedankt voor je reactie Monique. Voor mijn dochter heb ik al een deel van een sessie doorlopen. Zij reageerde ineens met: “Mama, je bent fantastisch.” Ondanks dat ik hem nog niet heb gedaan voor mijn jongste reageert ook hij anders. De start heeft dus veel in werking gezet. Meer dan ik ooit voor mogelijk heb gehouden.

  • Ik heb ze doorlopen bij mijn 2 oudsten. De jongste wil ik nog doen. Maar wat een verschil maakt het al bij allemaal. Ze zijn hunzelf geworden ipv een kopie van mij waarbij ze mijn dingen moesten meezeulen.

  • Dank je wel. Ik vond het te belangrijk om voor me te houden. Want het heeft zoveel effect op iedereen gehad. Dat gun ik anderen ook.

  • Thanks for your kind words. It is so important that by changing yourself as a parent, you can change to course of life of our kids. So hopefully many kids can grow up even better than before. Due to this kind of Hypnotherapy.

  • You are more than welcome. I hope to post more blogs. Hopefully it will help even more people like you.

 2. Thanks for sharing your info. I really appreciate your efforts
  and I will be waiting for your next post thanks once again.

  • Graag gedaan Madalynn. Mijn volgende 2 blogs zijn al gemaakt en komen de komende 2 weken op mijn site en de links via social media. Houd het in de gaten!
   Thanks for you kind words Madalynn. My next 2 blogs are already made and upcoming in the next 2 weeks. You can find it then at my website and through the links on my social media pages. Look out for them!

 3. I am extremely inspired together with your writing skills and also with the structure in your weblog.
  Is that this a paid theme or did you customize it your self?
  Either way stay up the excellent quality writing, it is uncommon to peer
  a great weblog like this one nowadays..

  • Thank’s for your kind words.
   The blogs you find on my website are all written by myself.
   They are written from what I experienced and what happened in my practice.

 4. Ik had je stukje al eerder gelezen, maar wilde na het lezen van je andere blogs toch even reageren.
  Ik had namelijk nooit gedacht dat je met een hechtingssessie zoveel kunt veranderen. En nu heb ik het bij jou mogen ervaren. Dank je wel. Zonder dit stukje had ik die stap nooit durven nemen.

  • Graag gedaan Jess. En dank je wel nog dat ik deelgenoot mocht zijn van jouw verandering. Het was een bijzondere sessie.
   Lieve groet,
   Erica

Reacties zijn gesloten.