ASS/autisme coaching

Kinderen met autisme lopen regelmatig tegen een gebrek aan structuur of onrust in het hoofd aan. Wanneer structuur uitblijft, ligt overprikkeling op de loer. Met huilbuien, agressie of onbegrepen gedrag tot gevolg. Door middel van hypnotherapie in Deventer, kindercoaching en spelenderwijs leren door middel van spel- en bewegingscoaching, breng ik rust in het hoofd van jouw kind. Geen diagnose? Natuurlijk kan jouw kind dan ook bij mij terecht. Ik breng met ASS coaching/autisme coaching de rust en structuur terug!

Wanneer ASS coaching/autisme coaching

Een autismecoach is aan te raden als jouw kind tegen de volgende obstakels aanloopt:

 • Jouw kind heeft moeite met het lezen van emoties bij andere mensen
 • Door het uitblijven van structuur wordt jouw kind agressief
 • Regelmatige driftbuien
 • Onbegrepen gedrag door overprikkeling
 • Jouw kind trekt zich terug
 • Angsten en fobieën
 • Trauma’s
 • Slaapproblemen
 • Kieskeurige eters
 • Tics en dwanghandelingen
 • Niet doorhebben dat je over grenzen van andere mensen gaat
 • Bemoeien met andere mensen

Ervaar jij ander gedrag bij jouw kind, maar geen idee hoe je moet helpen? 

Hoe werkt autisme coaching/ASS coaching?

Hypnotherapie in Deventer

Bij hypnotherapie in mijn praktijk in Deventer ga ik met jouw kind naar het onderbewustzijn om zo onverwerkte trauma’s aan te pakken. In het brein liggen vaak trauma’s weggestopt. De pijn is dagelijks voelbaar. Samen gaan we terug naar dit gevoel om negatieve gevoelens om te draaien. Samen maken we van een kwetsbaarheid een superkracht!

Kinderhypnose

Voordat ik met jouw kind aan de slag ga, kijk ik tijdens een hechtingssessie eerst naar jullie als ouders. Het maakt verder niet uit of het je eigen kind is, je adoptie-, pleeg- of stiefkind. Als je maar openstaat voor een verandering. Kinderen krijgen echt veel meer dan alleen DNA mee van hun ouders. Denk aan ervaringen, gebeurtenissen en gevoelens. Tijdens de sessie halen we gevoelens van voor, tijdens en na de zwangerschap naar boven.

Na de hechtingssessie ga ik met jouw kind aan de slag. Bij kinderhypnose in Deventer maak ik gebruik van de fantasiewereld van je kind. Op deze manier praat hij/zij met het onderbewuste zonder dat het nadenkt of het een logische gedachte is. Rechtstreeks praten met het onderbewuste geeft jouw kind nieuwe suggesties die het onderbewuste dan als waarheid aanneemt. Zo wordt de overtuiging veranderd naar een nieuwe waarheid. Hier is overigens niets zweverigs aan. Op deze manier hef ik de blokkades van je kind op. Een kind ervaart weer een vrolijk, blij gevoel. Opgroeien zonder angsten of beperkingen, want dat gun ik ieder kind! Ook brengt het verlichting bij de rest van het gezin.

Spelenderwijs leren

Spelenderwijs leren! Zo proberen we het onbegrepen gedrag om te draaien. Veel kinderen willen namelijk niet stilzitten. Geen probleem, want daarom doen we een spel. Tijdens een spel praten we over de dingen die spelen. We gaan kleuren of doen bijvoorbeeld kaartspelletjes. Tijdens het doen van een activiteit kaart ik op een speelse manier onderwerpen aan. Zo leert jouw kind op een luchtige manier over emoties te praten.

NLP methode

Dit is een communicatiemodel. Door NLP wordt je kind zich meer bewust van waarnemingen, gedachtepatronen en gedrag, zodat hij/zij waar nodig blijvende veranderingen in communicatie en gedrag maakt. Obstakels overwinnen!

Structuur aanbrengen

Heeft jouw kind met autisme weinig structuur in de dag? Dit leidt soms tot ongewenst gedrag. Door structuur terug te brengen, creëer ik rust in het hoofd van jouw kind. Te denken valt aan pictogrammen die ik makkelijk op de koelkast plak. Stel je bijvoorbeeld voor dat jouw kind op een bepaald tijdstip een appel moet eten. Door een plaatje met een tijd op de koelkast te plakken, weet je kind waar het aan toe is. Zo creëer ik rust.

Het gebruik van pictogrammen is een voorbeeld om rust te creëren, maar bij een goede dagindeling komt meer kijken. Denk bijvoorbeeld aan een kalender of een agenda met tijdsblokken. Neem direct contact op om meer te leren over het visueel maken van de planning.

Aan de slag met ASS coaching/autisme coaching

Gelijk van start? Of behoefte aan uitgebreide informatie over mijn autisme coaching/ASS coaching en online trajecten? Neem dan direct contact met mij op.

Misschien ben je ook geïnteresseerd in...